Producerea fulgilor pet

Sticla PET pe care o folosim astazi atat de des poate fi colectata si introdusa, prin procesul de reciclare, inapoi in circuitul economic.  Plasticul PET – abrevierea Polyethylen- terephthalat, este reciclabil in proportie de 100% si poate fi folosit cu usurinta in producerea de noi produse, in multiple industrii: igienica, auto, constructoare, geotextila etc.

DE LA MATERIE PRIMA LA PRODUS FINIT

Deseurile de sticla PET sunt procesate automat, in faze successive de:

  1.     Sortare pe culori: dupa ce deseurile sunt sortate individual, are loc sortarea automata pe culoare si dupa tipul de polimer (altele decat PET, folie, etichete, sticla, nisip etc.)Metalele feroase si neferoase sunt eliminate din flux prin separatorul metalic, inainte ca sticlele PET sa ajunga pe linia tehnologica de macinare.
  2.     Macinare: Sticlele PET sortate deja pe culori intra in bunkere separate (sticle de culoare albastru, verde, maro, transparenta, maro si diferite culori (floral). Din bunkere, sticlele PET sunt transportate catre macinatoare, unde are loc un proces de tocare umeda, rezultand fulgii PET.
  3.     Spalare: Fulgii PET sunt transportati in silozi, unde are loc spalarea acestora, in mai multe etape, urmata de uscarea lor intr-o centrifuga mecanica. Ultima faza a procesului include folosirea sortatorului optic, pentru a elimina toate impuritatile (materiale straine sau contaminarea pe culoare), tocmai pentru a avea cea mai buna calitate pentru produsul finit. La final, fulgii PET se ambaleaza in saci speciali ce cantaresc app. 1 tona.  Fiecare sac este testat in laboratoarele de calitate ale companiei inainte de a fi trimis catre clienti nostri.

Pentru mai multe informatii Bogdan Andriciuc 0725 920 248

Ritmic Ilisesti

Contacteaza-ne pentru mai multe informatii

apasa aici